Home

 

About Willo

 

Photos

 

Calender

 

News

 

Links

 

Contact WvB

  

Foto's 2010

De foto's van vorige jaren zijn ook nog te bekijken onder de verschillende bruine tabs : Foto's 2009 /2008 / 2007
Klik daar om nog even oude herinneringen op te halen of om nog even te kijken hoe het die vorige jaren was ! Veel plezier !
 

Paard&Rijtuig 

informatie

 

Foto's over Recreatie

Foto's 2009 

Foto's over Allerlei

Foto's 2007

 

Foto's over Wedstrijden

 

Foto's Evenementen

Foto's 2008 

Terug naar Home 

Willo heeft ook foto's gemaakt van de FEI WORLD CUP DRIVING in Mechelen in de Neckerhallen, maar die staan vanaf nu op de nieuwe lay-out van de Koetsiersclub.

Ga naar www.koetsiersclub.be om nieuwe fotoreportages te bekijken.

Zondag 12 december 2010 : Het APZ organiseerde weer hun koetsen- en paardenmarterialenbeurs in de gemeentelijke hal achter het Containerpark op de Populierenhoeve. Een gezellige beurs met een hoop koetsen en allerlei atributen voor het aangespannen rijden ! Klik hier voor enkele sfeerfoto's !

Zondag 28 november 2010 : Menvereniging "Het Aangespannen Paard Zandhoven" organiseerde een verrassingstocht voor hun leden. Het vroor dat het kraakte, maar de echte menners verschenen op het appel. Schijnbaar was er ook een Mountain Bike rit, want tussen de voorbij zoevende bikers moest er ingespannen worden.

Hier vind je enkele foto's !

Zondag 21 november 2010 : Paardenwijding in Millegem / Ranst ! Voor de Sint-Elooi Ommeganck was het verzamelen voor de Ruiters, koetsen en tractoren aan de Boerenkrijglaan te Ranst om daarna in stoet naar het kerkje van Millegem te rijden. De organisatie was in handen van Vriendenkring St Elooi, LRV St Antonius, gemeentebesturen Ranst en Wommelgem en Landelijke gilden / ACV-Metaal / KVLV. Willo ging kijken en maakte enkele sfeerfoto's ! Klik hier voor de foto's !

Zondag 14 november 2010 : De grote Paard & Koets beurs "Equirience" in 's Her-togenbosch in Nederland hield dit weekend weer paardlievend Nederland en België in zijn greep. Een weekend lang clinics, wedstrijden en menshows. Natuurlijk mochten wij niet ontbreken op deze beurs. Willo maakte enkele foto's. Mijn excuses aan alle standhouders die niet op de foto's staan.   Klik hier voor de foto's !

Zondag 7 november 2010 : Paardenwijding in Zandhoven. Veel ruiters, menners en karren met trekpaarden waren aanwezig op de wijding. Zelf reden we niet mee omdat onze pony even buiten strijd is en mijn groom, Evi, graag eens de wijding wilde meerijden in het zadel. Daarom ging Willo op stap als fotograaf tijdens de wijding. Evi reed mee op een manegepaardje Toppie. Het verhaal begon op Hippisch Centrum De Jong in Massenhoven. Klik hier voor de foto's !

Zondag 31 oktober 2010 : Al weer voor de 39ste keer werd de slipjacht van Wiemesmeer georganiseerd. natuurlijk niet met een echte vos, maar een spoor getrokken door een ruiter, met een doek in vossenmest gedrenkt. Genoeg om de honden te laten denken dat er een echte vos rondloopt. Een groot spektakel met veel paarden ! Wij gingen naar het vertrek kijken en moesten toen helaas naar andere verplichtingen. Klik hier voor enkele foto's die we maakten !!!!

Zaterdag 30 oktober 2010 : Jachthoornrally in Wiemesmeer ! We hadden weer een heel avontuur bij de Jachthoornrally in Wiemesmeer. We vertrokken met regen, maar tegen het einde kwam toch even het zonnetje erdoor ! De tocht was zwaar, zeker voor een enkelspan pony, veel slijk en modder met diepe sporen. De meeste deelnemers waren blij toen ze de finish bereikten, paarden en menners waren moe. Kijk maar even bij de foto's die Ingrid gemaakt heeft ! Klik op deze link.

Zondag 24 oktober 2010 : Recrea-Men organiseerde de tocht van Gierle, weer een nieuwe tocht op hun kalender, en zeker de moeite waard, in de prachtige bossen rond Gierle en Lille. Het was verzamelen op het LRV terrein aan de Poeyelheide. Nadien stond er nog een kegeltjesparcour opgesteld voor de liefhebbers. Wij reden ook mee en maakten enkele foto's, klik hier voor die foto's !

Zondag 17 oktober 2010 : Recrea-Men organiseerde de koetsentocht Breugelhoeve in Peer. Het was bitter koud, maar het bleef de hele dag droog, de tocht ging over de bepijlde Equidroom tocht van het Limburgse Menroute netwerk. Wij reden mee en maakten enkele sfeerfoto's. Achteraf waren enkele hindernissen open voor diegene die eens een waterhindernis wilden rijden. Op deze link vind je de foto's !   

Zondag 10 oktober 2010 : De Lions Club organiseert weer de Dag van het Paard op het Provinciaal Domein van het Zilvermeer. Een hele middag paardenspectakel, met natuurlijk ook een demonstratie van mennen, verder waren vele paardenrassen vertegenwoordigd, een hoefsmid gaf demonstraties, en Lataire van stal Den Draver reed zelfs met zeven Haflingers tegelijk, staand op de achterste twee. Willo ging even de sfeer proeven tijdens de demonstratie mennen. Klik hier voor enkele foto's !

Zondag 3 oktober 2010 : Recrea-Men Clubdag. Dit jaar organiseerde Recrea-Men haar clubdag in het domein van Bokrijk. Alleen leden mochten deelnemen aan deze tocht. De tocht begon met een wandeling van een dik half uur doorheen het domein. Afspraak was wel dat er stapvoets gereden werd en geen stopplaatsen ingelast om iets te bezichtingen. Nadien ging de tocht door de prachtige Limburgse natuur. Wij maakten enkele sfeerbeelden van die mooie tocht ! Klik voor de foto's op deze link. 

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2010 : De Samengestelde menwedstrijd van Zandhoven. Het APZ was weer verantwoordelijk voor de organisatie van deze laatste wedstrijd in de Belgische competitie. Na een verregende zaterdag werd gelukkig de marathon met een stralend zonnetje gereden.

Klik hier voor enkele sfeerfoto's ! 

Zaterdag 25 september 2010 : De RC Eerselingen vzw organiseerde voor de tweede maal onder de Recrea-Men paraplu hun Pompoenentocht in Lichtaart. Een tocht voor ruiters en menners van 30 km, met natuurlijk heerlijke pompoensoep op de stop. Het was verzamelen op Manege Eerselingen in de Eerselingenstraat 47 in Lichtaart. De tocht was prachtige in het bosrijke gebied van Lichtaart. Voor sfeerfoto's klik hier !

Zondag 12 september 2010 : De Vikingmenners organiseerden hun 6de Koetsentocht door Middelkerke. Een prachtige tocht door het polderland en natuurlijk een strandwandeling ! 29 Aanspanningen namen deel, en ze genoten zichtbaar van de mooie tocht en het onverwachte zonnetje.

Willo mocht mee en maakte enkele sfeerbeelden ! Klik hier voor de foto's !

Vrijdag 3 september 2010 : Breda Hippique, met op vrijdag de dressuur wedstrijd. Willo nam een paar uurtjes vrij die vrijdagmiddag en ging kijken naar de internationale vierspanwedstrijd. Hij maakte enkele sfeerfoto's van de dressuurproef voor paarden en pony's.

Klik hier voor de foto's ! 

14-15-16 augustus 2010 : Bed & Breakfast Kampveld in Hertsberge. Een paradijsje voor paardenliefhebbers, met mooie kamers, prachtige stallen en een vriendelijke gastgezin. Wij gingen weer een weekendje naar Hertsberge om te genieten van deze mooie B&B.

Klik hier voor foto's

Zaterdag 7 augustus 2010 : TRAMMELANT, De Haan blijft even stil staan in de Belle Epoque Tijd ! Oude beroepen en oude transportmiddelen van fietsen , moto's, koetsen, auto's en tractoren paraderen door de mooie kustgemeente De Haan. Wij mochten zelf meerijden met een oude Parkwagen uit eind 1800 en een superbrave Tinker.

Voor enkele sfeerfoto's moet je hier klikken !

Zondag 4 juli 2010 : Gemeente De Haan, met Wenduine en de Vossenslag zet letterlijk de toeristen in de bloemetjes op de dag van de toerist. Menvereniging de Camarque deelt de bloemetjes uit met paard en koets. Nadien reden ze nog een leuke tocht met een gezellige pitstop.

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !!!!

Zondag 20 juni 2010 : Samengestelde LRV Menwedstrijd in Kasterlee. Een complimentje voor de organisatie is hier zeker op zijn plaats ! De LRV organiseerde een prachtige menwedstrijd in de bossen van Kasterlee. Mooie hindernissen, een gezellige sfeer, en behoorlijk wat volk, maakte dat het een leuke wedstrijd werd voor deelnemers en publiek.     Klik hier voor enkele sfeerfoto's die ik maakte !  

Zondag 13 juni 2010 reed Recrea-Men weer haar jaarlijkse Keizer Karel Tocht ! Het weer speelde goed mee, en we reden een droge tocht. De Kasterlese paden waren een leuke bezigheid, en we reden tot zowat in Geel. Eén enkel pad lag zwaar, maar ook daar konden wij doorheen komen zonder echte problemen. We hadden weer een leuke menmiddag !    Klik hier voor enkele sfeerfoto's !
Zondag 6 juni 2010 : Werd de marathon gereden van de CAN wedstrijd in Booischot. Het werd een spannende wedstrijd met zonovergoten fragmenten en heuse regenbuien, met een glad parcours als gevolg. Enkele slippertjes maar zonder erge gevolgen. Het was weer een sportieve dag ! De organisatie van Booischot had weer een prima wedstrijd verzorgd. Klik hier voor enkele foto's !!! 

22 en 23 mei 2010 : Bed & Breakfast Tuin der Zinnen. In het Pinksterweekend konden wij deze mooie Bed & Breakfast in Rijkevorsel uitproberen. Heerlijk genieten van de landelijke omgeving, de mooie tuin met zelfs poëzie in de tuin. Verder gingen we met de koets een stukje van de Noorderkempen verkennen. Witske probeerde de stallen, en vond ook haar onderkomen zeer geschikt. Beste menners, we hebben voor jullie weer een leuk weekendadresje gevonden !          Klik hier voor de foto's

17 en 18 mei 2010 : Familiehotel Villa Nova met paardenpension. In het mooie Drenthe langs de grens met Friesland ligt in het kleine plaatsje Zorgvlied, het gezellige Familiehotel Villa Nova. Ook zijn er prachtige stallen en weiden beschikbaar voor gasten die hun eigen paarden mee gebracht hebben. Dus ook ideaal voor menvakanties en menweekendjes. Ik kreeg weer de kans een nachtje te verblijven in hotel Villa Nova met natuurlijk ook een prachtige koetsentocht !                    Klik hier voor enkele foto's !!!!

Zondag 18 april 2010 : Shetland Pony wedstrijd in Zandhoven. Het APZ organiseerde op het hindernissenterrein een Shetlandwedstrijd. Een leuke wedstrijd met allemaal kleine Shetlanders voor de koets. Een stokmaat van 1,15 m was de grootste toegelaten afmeting. Zowel enkelspannen, dubbelspannen als een tandem en een vierspan kwamen aan de start.

Het werd een leuke middag !!!! Klik hier voor enkele sfeerbeelden !!!

Zaterdag 17 april 2010 : Daguitstap met Recrea-Men. Deze keer eens niet met de paarden en koetsen op stap maar toch een paardendag met de Recrea-Men-vrienden. Eerst gingen we een bekende dame uit de mensport bezoeken en na een lekkere lunch in een sfeervol restaurant gingen we nog even bij de veulens op Stoeterij Diepensteyn kijken.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden !

Zondag 11 april 2010 : CAN 2 Wedstrijd in Zandhoven. Onder een mooi voorjaars zonnetje werd de wedstrijd in Zandhoven gereden. Van de zondagmiddag hebben we enkele sfeerfoto's gemaakt op het vaardigheidsterrein. Het APZ stond weer garant voor de organisatie van een mooie wedstrijd !

Klik hier voor de sfeerfoto's !

Maandag 5 april 2010 : Tweede Paasdag werd de APZ Paasrit gereden, en natuurlijk mochten de kinderen Paaseieren rapen op het APZ terrein aan de Mussenbaan. Het weer hielp om er een mooie dag van te maken. Eerst een gezamelijke rondrit door Zandhoven, de Paashaas moest toch eerst de eieren verstoppen, en daarna een uitgestippelde tocht die ieder op eigen tempo kon rijden. Weer een leuke mendag !

Klik hier om enkele sfeerfoto's te bekijken !

Zondag 14 maart 2010 : Oefenmarathon in Gierle. Weer een hele reeks menners waren aanwezig om tijdens de oefenmarathon van Gierle hun paardjes weer te laten wennen aan het wedstrijdgebeuren. Wij gingen even kijken en maakten enkele foto's. Helaas moest ik voor familiebezoek weer tijdig thuis zijn.  Sfeerfoto's

Zondag 14 februari 2010 : Nog steeds lagen de wegen er wit en glad bij. Onze Valentijnstocht werd geannuleerd. Zodoende kwam ik bij het Gansrijden in Berendrecht terecht. Voor één maal zal ik een uitzondering maken, en foto's zonder koetsen op mijn site zetten. Hier enkele sfeerfoto's van het Gansrijden in Berendrecht !!! Het was een gezellig evenement !!!

Vrijdag 12 februari 2010 : Hield Recrea-Men weer haar jaarlijkse ledenvergadering. De nieuwe menkalender van Recrea-Men werd voorgesteld, politierechter Jan De Smet kwam nog even vertellen wat de rechten en plichten van een ruiter en menner op straat zijn, en er werden nog verschillende trofées uitgedeeld, o.a. aan 2 dames die beiden de meeste tochten hadden deelgenomen.  Klik hier voor enkele foto's !

Deze foto's zijn nog van 2009 maar toch nog leuk om even te bekijken !

Woensdag 30 december 2009 : Koos de Ronde uit Nederland wint de FEI World Cup Driving in Mechelen ! Ijsbrand Chardon werd tweede en Tomas Eriksson uit Zweden werd derde. Gert Schrijvers moest genoegen nemen met een mooie vierde plaats. Mechelen Kerstjumping werd mooi afgesloten !   Klik hier voor enkele foto's

 

 

 willovb.be               Foto's   

www.koetsiersclub.be

De nieuwe naam waarop deze site ook in de toekomst bereikbaar is !