FEI World Cup Driving

International Four-in-Hand Driving Competition

30 december 2009

tijdens Mechelen Kerstjumping

Woensdag 30 december was de finale van de FEI World Cup Driving in Mechelen. De Nekkerhallen daverden op hun funderingen met al dat zware geweld van de prachtige vierspannen. De nederlander Koos de Ronde wist de International Four-in-Hand Driving Competition in Mechelen te winnen met 239.22 seconden. De Nederlander Ijsbrand Chardon, reeds meerdere malen wereldkampioen, werd tweede met 244.92 seconden. De Zweed Tomas Eriksson werd derde met 255.79 sec. De Belg Gert Schrijvers die mocht starten met een Wild Card werd vierde. Even leek het of hij toch op het podium zou staan, maar de Zweed Tomas Eriksson wist daar een stokje voor te steken door weer net enkele seconden sneller te rijden.

De wedstrijd die door Willy Naessens Industrie- en zwembadenbouw werd gesponsord was een perfecte afsluiting van de Kerstjumping Mechelen ! De winnaar van de FEI World Cup Driving was bekend !   KOOS  DE  RONDE 

Terug naar Foto's           Terug naar News

Willy naessens gaf eerst zelf een demonstratie met 8 Arabo-Friezen voor de koets

  

Koos de Ronde reed een tijd van 121.56 sec , goed voor een tweede manche van 117.66, beide foutloos ! Totaal 239.22 en de eerste plaats !!!

  

De Nederlander Theo Timmerman had genoeg punten verzameld tijdens het buitenseizoen om aan het Indoor-gebeuren deel te nemen. Hij reed een manche van 138.54 sec goed voor een zesde plaats.

  

De Duitser Christoph Sandmann reed een tijd van 135.30 sec. goed voor de vijfde plaats.

  

De enige Belgische deelnemer Gert Schrijvers. Hij mocht starten met een Wild Card. Even leek het er naar uit te zien dat hij met zijn tijd van 133.89 sec een derde plaats zou halen, maar de Zweed Tomas Eriksson stak er nog snel een stokje voor door weer een paar seconden sneller te rijden. Spijtig voor Gert, maar toch een mooie prestatie met zijn span.

  

De Nederlandse wereldkampioen Ijsbrand Chardon reed een manche van 123.17 foutloos, goed voor een tweede manche van 121.75 met 1 balletje wat een totaal gaf van 244.92 en de tweede plaats ! 

  

De Zweed Tomas Eriksson heeft Mechelen al ooit gewonnen en was dus op bekend terrein. Hij reed een manche van 125.76 met 1 balletje wat 5 strafseconden opleverde. Maar toch snel genoeg om bij de eerste drie te zijn die een tweede manche mogen rijden. Zijn tweede manche was goed voor 130.03 met 3 balletjes wat hem een totaal van 255.79 seconden gaf, goed voor de derde plaats !

   

De in Engeland wonende AustraliŽr Boyd Exell was de zevende en laatste deelnemer op de finale op woensdag. Hij kreeg deze plaats omdat hij tijdens de Warming-up op dinsdag de snelste deelnemer was met 118.44 seconden en foutloos. Maar het zat niet mee tijdens zijn wedstrijd op woensdag. In een hindernis reed hij fout en moest even achteruit, wat hem veel tijd kostte. Hij reed tijdens de finale een tijd van 148.09 met ook nog eens 5 balletjes. Na het succes van dinsdag moest hij nu genoegen nemen met de zevende plaats.

  

De tweede manche voor de drie snelsten !

  

Feestvreugde, Koos de Ronde realiseert zich dat hij gewonnen heeft !!!!!!!!!

De prijsuitreiking :

  

 

Terug naar Foto's          Terug naar News

Wil je nog meer foto's zien, klik dan op de link hieronder van Google PICASA voor alle foto's !

http://picasaweb.google.be/willovb