Familiehotel met paardenpension : Villa Nova

Het is zalig vertoeven op de grens van het Nederlandse Drenthe en Friesland. In het kleine Drentse plaatsje Zorgvlied vind je een gezellig familiehotel van de familie Krans. Het prachtige natuurgebied het "Fries-Drentse Wold" is ideaal voor paardenliefhebbers en menners om mooie tochten te maken. Er zijn verschillende ruiterpaden en menroutes bepijld uitgezet. Paarden meebrengen is dan ook geen probleem bij Villa Nova ! Prachtige stallen staan ter beschikking van de hotelgasten om hun tuig- en rijpaarden mee te brengen en te huisvesten tijdens hun verblijf in het hotel.

Maar vader Jan is zelf ook een menner en maakt graag tegen een kleine vergoeding leuke koetsentochten met de gasten. Zo ging ik ook samen met Jan het natuurgebied in ! Twee grote paarden werden voor de koets gezet en we vertrokken voor een zalig tochtje van ongeveer 25 kilometer. Ik vergat zelfs mijn fotocamera mee te nemen tijdens deze rit. Maar voor foto's van het natuurgebied staat onderaan een link naar de reportage van ons lang weekend in 2009 toen wij met onze eigen pony het gebied gingen verkennen. Bij de links op deze site, vind je de website van dit gezellige hotel Villa Nova met het adres en de routebeschrijving.

 

Terug naar Foto's

In het mooie statische pand uit 1888  is restaurant "De Arkel" gevestigd, hier kunnen de gasten "a la carte" eten.

Bij goed weer is het zalig vertoeven op het terras !

Het hotel heeft zijn eigen ingang. Na de receptie kom je in de gezellige bar / lounge die als een gezellige huiskamer is ingericht. Achterin bevindt zich dan het hotelrestaurant waar het dagmenu voor de hotelgasten met half pension wordt geserveerd.

De mooie paardenstal met poetsplaats, solarium en verder ook nog genoeg plaats om enkele koetsen te stallen, bevindt zich aan de andere kant van de parking. Verder zijn er nog verschillende weiden, een buitenpiste en een longeerpiste beschikbaar.

Wil je nog meer foto's zien, dan klik even op onderstaande link om de foto's van ons lang weekend in 2009 te bekijken. 

Kijk hier maar naar enkele sfeerbeelden die we gemaakt hebben ! 

 

 

Terug naar Foto's