Dag van het Paard

Zilvermeer, 10 oktober 2010 

De Lions Club Mol-Geel vzw organiseert al weer voor de tiende keer, "de Dag van het Paard" op het Provinciaal Domein Zilvermeer in Mol. Een hele middag paardenspectakel, met natuurlijk ook een demonstratie van mennen, verder waren vele paardenrassen vertegenwoordigd, een hoefsmid gaf demonstraties, en Lataire van stal Den Draver reed zelfs met zeven Haflingers tegelijk, staand op de achterste twee. Willo ging even de sfeer proeven tijdens de demonstratie mennen.

Terug naar Foto's

Toen werd het tijd voor de koetsendemonstratie. Enkele bekende sportmenners lieten hun kunnen zien op het strand van het Zilvermeer, en draafden of galoppeerden door het water langs de fonteinen. Er waren een vierspan, enkele dubbelspannen en enkele enkelspannen. Zo kreeg het publiek een idee hoe het er in de mensport aan toe gaat. 

Vier paarden voor de koets, dan is het al een hele kunst om die netjes te laten lopen. Maar er zijn altijd mensen die het nog moeilijker willen maken. Gerard Lataire , wereldrecordhouder multispan over een afstand van 50 km heeft ook nog zonen, één van hen liet even een mooi staaltje zien, hoe je 7 Haflingers moet aansturen, niet voor de koets, maar staand op de laatste twee paarden. Een knap stukje evenwichtsbeheersing, en ondertussen nog de leidsels voeren van 7 Haflingers, ik doe het hem zeker niet na. Onder luid applaus bracht hij zijn nummer.

Vader Gerard zou later op de middag ook nog een demonstratie geven met 15 Haflingers voor de koets, maar helaas had ik andere verplichtingen en moest weer richting huis voor het einde van de show.  

 

Terug naar Foto's