Home

 

About Willo

 

Photos

 

Calender

 

News

 

Links

 

Contact WvB

                   

En het verhaal gaat nog steeds verder !

Paarden houden is geen dure hobby, hoor ik mezelf nog zeggen tegen mijn vrouwtje Ingrid. Zo'n pony kost bijna niets in onderhoud ! Maar het zijn die andere zaken die erbij komen ! Een mentrailer, een auto die de trailer beter kan trekken, en nu gaan we zelfs een tuinberging met stal in de tuin bouwen. Het is niet de bedoeling dat ze in onze tuin komt wonen, maar als ze nat is van het zweten, na een tochtje met de koets, mag ze eerst even uitzweten in de stal voordat ze naar de weide gaat. Nu moesten we telkens een half uur door de woonwijk blijven stappen om Witske droog te krijgen.

De plannen zijn ondertussen gemaakt en ik ben zelf de houten garage aan het slopen om plaats te maken voor de nieuwe bouwwerken. Wat kan men veel rommel verzamelen op 16 jaar tijd. Wat we allemaal in de oude garage vonden was ongelooflijk. Er moest veel naar het containerpark verdwijnen. Ik zal hier nog wat melden over de bouwwerken die binnenkort gaan starten. Eerst even een fotootje van het slopen van de oude houten garage.

   

Het meeste deed ik alleen, zodoende moest alles heel voorzichtig stukje voor stukje gesloopt worden. Maar toen het hout dat ik wilde hergebruiken netjes verwijderd was, kon een lang touw en een auto mijn werk stukken vergemakkelijken. Na een hoop gekraak en gekreun lag alles tegen de vlakte.

  

Ook het opruimen vergde de nodige tijd. Het hout werd met een kettingzaag in stukken van 3 x1 meter gezaagd en met een geleende grote aanhanger van 3,5 m lang werd alles naar het containerpark gereden. De stoeptegels werden ook nog opgebroken zodat ik die later nog kan hergebruiken. Daar vind ik beslist nog een bestemming voor. Toen stonden er nog 2 bomen in de weg. Een grote eikenboom en een appelboom, een kapvergunning had ik aangevraagd, maar daar had ik nog geen antwoord op van de gemeente. De aannemer meldde dat hij wilde starten.

        Ondertussen hebben we ook al een naam bedacht voor ons nieuwe bouwwerk, "Het Koetshuis". Dus vanaf nu spreken we niet meer over de garage of de tuinberging, maar "Het Koetshuis". Wie had dat ooit kunnen denken, mijn eigen koetshuis in de tuin ?  

    

         Ik heb mijn handen nog vol met het schilderwerk, maar na de vakantie moet ik dringend met de loodgieterij beginnen. Het opgevangen regenwater wil ik natuurlijk gebruiken voor de stal en een kraantje om de tuin te sproeien. Het hydrofoorgroepje heb ik al gekocht bij de Makro.

  We zijn al weer enkele weken verder en Witske heeft al lekker in de stal staan uitzweten. Eerst was het toch wat onwennig maar na een flinke emmer met onderhoudsbrokken viel het verblijf toch wel mee. Maar het moest toch niet te lang duren. Je merkt dat ze toch het liefste in haar weitje staat.

 

Na al die bouwwerken in onze tuin, zullen we nu maar weer de verhalen vertellen die over het mennen gaan. Om niet meteen weer een nieuwe pagina aan te maken gaan we hier weer verder. Na een vol herfstprogramma met een Jachthoornrally, een wijding van Zandhoven, een wijding in Millegem, een clubmarathon en nog enkele beurzen waarvan de foto's in die rubriek te zien zijn werd ons eerste nieuwtje : ....... een nieuwe koets ! De vorige deed het nog prima maar was een beginnerskoetsje met trommelremmen en een spoorbreedte van 120 cm. Tijdens de oefenmarathon zat ik ook niet stevig genoeg in mijn stoel. Nou ja, alle excuses waren goed om een nieuwe koets aan te schaffen. Tijdens de koetsenbeurs in Zandhoven heb ik dan ook mijn slag geslagen. Na eerst alle standen te hebben bekeken met nieuwe en tweedehandse koetsen, viel mijn oog op een blinkend koetsje in de stand van Timmermans. De kleur was ook erg blits, schijfremmen en een lekkere menstoel, wat kon ik me nog meer wensen. Verdere gegevens zal ik niet geven, je moet maar eens even naar de foto's kijken !

  

En zoals je al kan raden ben ik nu ongeduldig aan het wachten tot we de eerste tocht kunnen gaan rijden. Maar de sneeuw gooit voorlopig roet in het eten. De koude bleef aanhouden en de sneeuw bleef liggen. Zelfs zo lang dat de Kerststallentocht van het APZ vervangen werd door een Kerststallenwandeling TE VOET ! Er kwamen geen koetsen en paarden aan te pas. Maar toen enkele dagen later de sneeuw toch begon te smelten, moesten we alles nog op maat maken. Ook dat is nog een hele klus ! Gaan we rijden met gewone strengen of met veiligheidssluitingen ? We probeerden eerst de gewone strengen zoals we ze met de oude koets reden.

     

Evi bekeek de activiteiten vanop de koets. Ook zij kon niet wachten tot we onze eerste tocht gingen maken. Na een eerste testrit, denk ik dat ik toch maar met veiligheidssluitingen ga rijden. Bij deze koets staat de zweng veel meer naar achter en heb ik dus enkele centimeters extra plaats voor de veiligheidssluitingen te monteren. 

En weer een weekend later lag er weer sneeuw, 30 en 31 januari 2010 werd er weer niet met de koets gereden ! Het mag nu echt gaan stoppen, want dit is niet leuk meer !

Voor het verdere verloop van onze avonturen zullen we maar een nieuwe pagina openen, dus het vervolg kan je lezen in DEEL 4

of klik hier op het deel dat je wil lezen !

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Voor nog meer foto's over Witske kan je op de volgende link klikken !!!        www.esnips.com/web/2007WitskeinViersel

Klik hier voor de Blog : onderhoudsboekje van Witske

TERUG NAAR : ABOUT WILLO

 

 About Witske  :     Deel 3      

 

 Lees het verhaal van Witske !

  Deel 1     Deel 2     Deel 3    Deel 4

Deel 5      Deel 6     Deel 7