Home

 

About Willo

 

Photos

 

Calender

 

News

 

Links

 

Contact WvB

Paard&Rijtuig

 

Recreatief

 

Allerlei

 

Wedstrijden

 

Evenementen

 

nieuws uit 2007

nieuws uit 2009

nieuws uit 2011

Actueel Nieuws

nieuws uit 2008

nieuws uit 2010

     2007    

30 december 2007 : Tomas Eriksson wint de wereldbekerwedstrijd in Mechelen ! Ijsbrand Chardon wordt tweede en Mark Wuesthof moest tevreden zijn met een derde plaats. Gert Schrijvers klom als snelste Belg op naar de vierde plaats. Het menjaar 2007 kreeg een spannend einde !

Voor de foto's, klik hier !

29 december 2007 : De eerste manche (warming-up) van de FEI Wereldbeker Vierspan op de Kerstjumping van Mechelen werd op zaterdag gereden. Tomas Eriksson uit Zweden won deze manche, de beste Belg werd Gert Schrijvers met een Wildcard.

Klik op deze link voor de eerste foto's !

26 december 2007 : Organiseren de Olense Menners weer hun jaarlijkse Kerststalletjestocht ! Inschrijven is mogelijk tot 14 december. Wees er vlug bij want er mogen maar 20 koetsen mee ! Nadien een gezellige barbeque voor iedereen die zich ingeschreven heeft, ook niet-menners kunnen zich inschrijven. Lees meer op de link hieronder !

Klik hier voor meer informatie !

APZ

16 december 2007 Internationale koetsenbeurs in Zandhoven ! De Kerstman komt de beurs bezoeken en heeft misschien wel wat bij voor de allerkleinsten. De toegang bedraagt maar 2 € en is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

De koetsenbeurs is gelegen aan de Populierenhoeve in Zandhoven.

De nieuwe Paard & Rijtuig-Menkalender 2008 is uit !

Een luxe kalender van 13 vellen met foto's van zowel traditiewedstrijden als samengestelde wedstrijden voor alle menliefhebbers aan een democratische prijs !!!

Klik op onderstaande link om te lezen hoe je deze P&R-Menkalender kan bemachtigen !  MENKALENDER

TE KOOP !!!  Een prachtig stel krachtpatsers, lieve Franse Boulonnais trekpaarden met Arabische inteligentie en finesse. Ze worden Arabo-Boulonnais genoemd. Goed opgeleerd om zowel samen in dubbelspan of in enkelspan voor de koets gezet te worden. Zelfs met wedstrijdervaring ! Klik op de foto voor meer info.

Voor meer informatie Danny Geraerts +32-475.38.85.04

Zondag 9 december 2007 : Indoor wedstrijd in de Breugelhoeve in Peer ! De organisatie is in handen van Recrea-Plus. Er kunnen zowel wedstrijd- als recreatiemenners deelnemen uit binnen- en buitenland. De wedstrijd zal gereden worden in de grote en kleine binnenbak vol met hindernissen, dewelke gebouwd zullen worden door internationaal parcourbouwer Johan Jacobs uit Nederland. Juryleden zijn aanwezig, en er zal gereden worden volgens de regelementen van de FEI.   Voor informatie en inschrijvingen kunt u terecht bij:

Jaak SmeetsTel.: +32-477-222 462     smeets.jaak@telenet.be

From: dirkgeerinckx@telenet.be
Zondag 18 november 2007 : organiseren wij een paarden orientatietocht door de
Pijnvenbossen te hechtel-eksel. Deze tocht zal zo een 30km lang zijn met onderweg spelletjes waar vele mooie prijzen mee te winnen zijn. Inschrijvingen tussen 8u-12u op de dag zelf. Prijs 5 Euro pp, soep en broodjes inbegrepen. Mogelijkheid voor ontbijt en eten.
> Eetcafé 'De Lage Kempen'      Kiefhoekstraat 19     3941 Eksel

Recreatieve mentocht LOMMEL op 18 novemberAFGELAST!!!!

Vandaag ontvingen wij het bericht dat de laatste tocht op de kalender van Recrea-Men bij Willow Springs in Lommel is afgelast ! Eddy wist ons te vertellen dat de terreinen verkocht zijn. Maar hij beloofde volgend jaar een nieuwe tocht te organiseren, misschien wel in de Ardennen !

Zondag 4 november 2007

Voor de menliefhebbers die nog een gezellige wandeling willen maken in het idillische kustgebied die kunnen vanaf 10u30 starten aan de

8ste HERFSTWANDELING  VLISSEGEM- DE HAAN

 

Voor meer informatie klik hier !

 

4 november 2007 : Paardenwijding in Zandhoven, een jaarlijks evenement voor alle paardenliefhebbers. Onder het zadel of ingespannen, ze zijn allen welkom op het terrein achter het containerpark in Zandhoven ! Eerst verzamelen om 10 uur, daarna een wandeling door het dorp, met na afloop de wijding op het terrein achter het containerpark !
27 oktober 2007SLIPJACHT : 36e editie Slipjacht Wiemesmeer die zal doorgaan op zat.27 okt 2007, organisatie

ST.-HUBERTUS SLIPJACHT VERENIGING VZW
Gagelstraat 16 - 3690 Zutendaal
info@slipjacht.bewww.slipjacht.be
Contactpersonen: Guy Lemmens - 0498 93 26 21 :: Valère Nouwen - 0479 42 43 40     

7 oktober 2007 :    Ruiter- en koetsentocht

"DE VIER LANDSHEREN"         VERSLAG in bijlage !!!!!!!!

In samenwerking met de Breugelmenners werd deze tocht georganiseerd doorheen de bossen van de Vier Landsheren in Zutendaal, Opgrimbie, Lanaken en Rekem !                    Klik hier voor het verslag !

Zondag 23 september organiseert het MKB haar vijfde MKB-DAG !!!

Iedereen die zijn MKB-koetsiersbewijs heeft behaald zou een uitnodiging gekregen hebben om naar deze dag te komen op domein Tollenaere in Moerbeke-Waas. op het programma staan een bewijzerde wandelroute en een vaardigheidsproef voor de MKB-Wisselbeker !

Klik hier voor de foto's !

MKB menopleidingen

CURSUS HINDERNISRECHTER : Menvereniging Recrea-Plus wil wederom starten met een cursus Hindernisrechter. De cursus zal gegeven worden in het leslokaal van de Breugelhoeve te Peer bij voldoende deelname.
Kosten zijn afhankelijk hoeveel deelnemers er zijn en de data moeten nog vastgesteld worden.
Voor meer informatie kan je bellen naar : Jaak Smeets  0477/22.24.62

9 september 2007 : KOETSENTOCHT DE HAAN : Een recreatieve tocht doorheen de polders aan onze Belgische kust ! Manege Camarque is het startpunt voor deze rit ! Ruitersclub de Haan heeft de organisatie op zich genomen.

Manege Camargue - Driftweg 98 - De Haan    tel.: 059/23.42.21

2 september 2007 : KOETSENTOCHT NIJLEN : Een recreatieve koetsentocht in de omgeving van NIJLEN. Taverne 'De Slappe Uier' is het startpunt van deze tocht ! Organisatie Staf Vaes.

Taverne 'De Slappe Uier',Laureys Gewatstraat 79, Nijlen, tel.: Staf Vaes 0475/32.89.33

Belgisch Kampioenschap Mennen

Kasteeldomein Steenhout in Vollezele , 10 tot en met 13 augustus 2007

foto's Marathon  foto's Vaardigheid  foto's van de kampioenen

30 juni en 1 juli 2007 hield Westende een GROOTS ruiterweekend !

Natuurlijk mochten de menners niet vergeten worden ! De BDA organiseerde een traditiewedstrijd met een Champagne-proef !  Westende Traditie wedstrijd

Je kon ook Napoleontische tijden herbeleven ! Westende Napoleontisch kamp

Bericht van 10 juni 2007 :  Christian Van Dyck zoekt een groom om samen tochten te maken met zijn tweespan bruine pony's !  Woon je in de buurt van Vremde-Millegem bij Wommelgem (Antwerpen) en vindt je het leuk om met paarden om te gaan en wil je bij Christian groomen, stuur dan een mailtje naar Christian Van Dyck [christian.vd@telenet.be]

De Antwerpse LRV Menners informeren alle menners voor deelname aan LRV toernooien 2007. Op deze toernooien worden een dressuurproef gevolgd door een kegeltjesproef gereden. (vaardigheid) Een verzekering BA is noodzakelijk voor deelname. 

>>> klik hier voor de dressuurproef en het kegeltjesparcours

16 en 17 juni 2007 organiseerde Recrea-Plus een CAN 1 en 3 wedstrijd met dressuur, vaardigheid en een marathon op de terreinen van de Breugelhoeve in Peer ! Meer dan 100 deelnemers kwamen aan de start !

>>> Foto's

 

Willy Naessens , ook een menner in hart en nieren, heeft zelfs een paardenzwembad ! Tijdens de MKB-dag in 2005 die bij Willy Naessens op de Strohoeve mocht georganiseerd worden, konden we dit paardenzwembad even bekijken !

swimmingpool for horses !

meer foto's >>>

Danny Geraerts is niet alleen een meninstructeur, een VLP examinator en een wedstrijdmenner, hij is ook nog orthopedisch instrumentmaker ! Hij gebruikte zijn beroep ook om toe te passen op paarden. Zo schreef Willo voor Paard&Rijtuig een artikel over de beentjes van Fighter.

meer foto's >>>

Reeds enkele jaren wordt er in de Paasvakantie een sportkamp georganiseerd voor kinderen met een hartafwijking. Enkele Recrea-Men menners reden met hun aanspanningen naar Brussel om met die kinderen een leuke tocht te maken.

Ook Jean-Marie Pfaff reed mee op de koets !   meer foto's >>>

Arabo-Boulonnais, een frans trekpaard gekruisd met arabisch bloed. Dit geeft een prachtig resultaat, vriendelijk, slim, elegant, een showpaard voor een aanspanning met power. Thor en Wodan, twee 8 jarige ruinen staan bij Danny Geraerts in Lommel. Ik kreeg de kans om dit sterk tweetal te bewonderen en om eens de leidsels te mogen voeren.

meer foto's >>>

Menner Achille Snoeys wist de krantenkoppen te halen, "Befaamde menner duikt met vierspan onderwater" wist het Laatste Nieuws te vertellen op donderdag 15 maart 2007. Gelukkig liep alles goed af zowel met de menner als met de vier paarden. Het krantenartikel kan je hier nogmaals lezen !

krantenartikel  >>> 

 

Terug naar : Actueel Nieuws

 

 willovb.be                  2007   News

Hier vind je de nieuwsberichten die er in 2007 op de website van Willo stonden. Voor nog oudere berichten heb ik een verdeling in 5 categorieën gemaakt. Zie de tabs in lichte kleur.

Klik maar op de links hier onder in de blokken !