21 tot en met 24 mei 2009

Hemelvaartweekend in Drenthe

Mennen in het Drents-Friese Wold, een paradijs voor elke menner en heerlijk verwend worden in een gastvrij familiehotel "Villa Nova" van de familie Krans. Wij kregen de kans tijdens het voorbije Hemelvaartweekend het prachtige natuurgebied te verkennen en verwend te worden als voorname gasten. Prachtige stallen stonden ter beschikking met de nodige weidegangen, voor ons was er dan weer een gastvrije familie, lekkere gerechten in ons half pension, en ook een avondje in het la Carte restaurant "de Arkel" was een groot succes. Een aanrader op alle fronten !!!! Hier enkele foto's van ons heerlijk weekendje Drenthe

www.villa-nova.nl

Terug naar Foto's

Onderweg naar Zorgvlied in Drente, picknicken op een parking.

  

Aangekomen op onze bestemming ! Hotel Villa Nova

  

  

 Na de kamers gekregen te hebben en onze weekendtassen een plaatsje gegeven te hebben , werd eerst Witske opgezadeld om de buitenbak en de verschillende weiden te laten verkennen.

  

Familiehoofd Jan Krans, ook een menner in hart en nieren, liet ons graag een stukje van de omgeving zien. Met een gigantisch groot tweespan gingen we de eerste avond nog op stap. De twee ruinen waren rond de 1,75 m, indrukwekkend als die voor je koets staan !

 Jan helpt ook mee om de bepijlde menroutes te onderhouden, hij kent het gebied op zijn duimpje.

  

  

Ondertussen werd de stal bewaakt door een derde viervoeter van de familie Krans. Dochter Renate rijdt dressuur met dit prachtexemplaar van zelfs 1,77 m. Vanuit zijn stalraam hield hij alles nauwlettend in de gaten !

Onze eerste poging om de menroutes te verkennen werd plots afgebroken door een overweldigende plensbui overgaand in fikse hagel. Gelukkig konden we op een boerderij even onderdak vinden in de schuur.

  

Na in ons hotel, Villa Nova, weer wat droge kleding aangetrokken te hebben, gingen we een uurtje later voor een tweede poging om de menroutes te verkennen. 

  

  

   

De ene dag werd afgesloten met een 3 gangen maaltijd in het hotelrestaurant, de volgende dag begon weer met een lekker ontbijtbuffet.

   

Een enkele keer vonden wij het terrein te zwaar voor onze pony, en zoals het hoort hebben we toen de koets zo licht mogelijk gemaakt.

Geregeld moesten er ook wildpoorten geopend worden tijdens de route, dit mag je zelf doen, op voorwaarde dat je ze ook weer netjes sluit. Schapen en runderen zouden anders uit het domein verdwijnen. 

  

Na weer een prachtige dag door het Drents-Friese Wold getrokken te hebben was het uitspannen en een lekker zand-bad voor Witske in de longeerpiste.

  

Bij hotel "Villa Nova" hebben ze ook een la carte restaurant "de Arkel", natuurlijk moesten we daar ook eens een lekker keuze van de kaart maken. Het was de moeite waard ! Heerlijk gegeten, .... en gedronken !

  

Voor het slapen gaan nog een slaapmutsje aan de bar !

Helaas komt er aan alle mooie dingen een einde. Hier waren we weer aan het inpakken om naar huis te gaan.

 

Wil je nog meer foto's zien, klik dan op de link hieronder van Google PICASA voor alle 169 foto's !

http://picasaweb.google.be/willovb

 

Terug naar Foto's