Home

 

About Willo

 

Photos

 

Calender

 

News

 

Links

 

Contact WvB

     

 

Willo volgde in 2004 een MKB mencursus bij Danny Geraerts uit Lommel. Na 7 interessante theorielessen kwam het grote gebeuren, de eerste praktijkles ! Een hele gewaarwording, maar prachtig om te doen !

meer foto's >>>

Er moest nog meer geoefend worden ! Weer was de binnenpiste op de tuinbouwschool in Geel onze locatie om te LEREN mennen ! En indien nodig werden zelfs de tanden van het paard gevijld ! Maar mennen was de hoofdzaak !

meer foto's >>>

Na de beschermende binnenpiste was het de beurt aan de echte praktijk ! Naar buiten, de straat op !!! De omgevong van het scholeke was ideaal om te oefenen !

meer foto's >>>

Het examen ! ( door MKB menopleidingen ) Er werd een locatie gevonden in Geel-Bel. Het theorie-examen werd in een gezellige taverne afgenomen en daarna werd het de vuurdoop in Geel-Bel !

meer foto's >>> 

Eindelijk het begeerde papiertje ! Het MKB Koetsiersbewijs !

Kan je het niet lezen ?

Hier vind je een grotere versie >>>

       Hieronder volgen nog enkele menervaringen van Willo :

     nog bedankt alle vrienden dat jullie mij die prachtige ervaringen lieten delen !

 • Job : (2004) De Fries van Danny Geraerts, met Job mocht Willo het mennen leren en zijn examen doen. Maar Danny nodigde hem ook nog uit voor een mooie rit in de Lommelse heide, de Sahara, en Willow Springs. De Western Way Station in Lommel waar nog steeds elk jaar een Recrea-Men tocht door gaat !
 • Spirit : (2004) Een lieve Welsh Cob pony van Peter Van Oevelen. Eigenlijk was dit de eerste echte kennismaking met het mennen. Willo zat nog op de mencursus toen Peter een keer met pony en koets naar Viersel kwam om eens een ritje in de omgeving van Viersel te maken. Het werd een superleuke dag ! En Willo mocht voor de eerste keer zelf de leidsels voeren !
 • Nathalie : De prachtige Pinto waar Willo een oogje op heeft. Met Nathalie mocht Willo zijn eerste echte mentocht mee rijden van Jos Loots, op voorwaarde dat hij zelf voor een groom zorgde. Patrick Huismans was zo vriendelijk om als groom te fungeren op de Baron Coppens tocht in Geel Ten Aard. Een paar weken later mocht ik samen met Jos Loots de Keizer Karel tocht meerijden met Nathalie.(2005)
 • Max : Een prachtige en superlieve Haflinger van Luc die in Massenhoven in een weide staat. Met hulp van Jan Vervloet kon Willo Max inspannen voor de paardenwijding van Zandhoven en een Sint Hubertusviering in Millegem bij Wommelgem en Ranst. (2005 + 2006) Max is een fiere, brave Haflinger met een supereerlijk karakter en een ongeloofelijke uithouding. En altijd bereid om een tochtje mee te lopen !
 • Ferre : Een prachtig paardje van Jan Vervloet. Samen met Jan ging Willo 's avonds nog een ritje maken om af en toe eens af te wisselen aan de leidsels. Jan zorgde dat Willo de nodige ervaring kreeg in het mennen. Ferre was toen een brave ruin van ongeveer 4 jaar oud. (2005 + 2006) Braaf is hij nog steeds, maar wel wat ouder geworden ! 
 • Adeline : Een lieve Haflinger van Luc Jaquemyn, een medecursist uit onze mencursus. Met Luc en zijn vrouwtje reed Willo de tocht in Meerhout (2005) mee en natuurlijk mocht Willo ook een stukje mennen van Luc. Luc ging ook mee naar Brussel om de koetsentocht voor de Hartekinderen mee te rijden. (net als Danny, Iris, Paul, Pol, Jos en zijn maat en al die helpers die de Hartekinderen leuke ritten bezorgden !
 • Taco & Stefke : Via Paard & Rijtuig kreeg Willo een uitnodiging om eens een artikel te schrijven over Tertry, een paardenvakantieverblijf in de buurt van Parijs. De Vlaming Luc D'Haens heeft daar dit paradijsje opgebouwd, en je kan er fantastische paardenweekends en vakanties maken. Willo schreef een artikel met de hoofding : Leven als God in Frankrijk ! Het was een onvergetelijke ervaring ! (juni 2006)
 • Nelson & Chico : De pony's van Jos Van Berkelaar. Na reeds enkele malen een koets van Jos geleend te hebben om met Max te rijden, leerde Willo Jos wat beter kennen. Jos had geen groom meer en was tot publiek bij de menevenementen gedoemd. Maar met groom Willo kon hij ook weer van het actieve mennen genieten. Maar al snel werden de leidsels aan Willo gegeven om de tochtjes te maken. Met het dubbelspan reden we verschillende tochten zoals Willow Springs tocht in Lommel, de wijding in Lille en verschillende wandelingen in de buurt. Met alleen Nelson in het enkelspan reed Willo de Recrea-Men tocht dwars door Brussel mee. 
 • Hierboven Nelson tijdens de tocht in Brussel
 • Hier onder Nelson en Chico tijdens een tocht naar het ZoniŽnwoud met de Hartekinderen.
 • Witske : En natuurlijk ons eigen Witske niet vergeten. Witske is een lieve pony van 16 jaar oud toen ze bij ons kwam wonen. (eind mei 2007) Het is een merrie, en ondanks dat ik eigenlijk geen witte pony wilde is ze helemaal wit, als je ze tijdig poetst. Ze heeft wel 10 jaar ervaring in marathon wedstrijden. Dus misschien kan ze ons nog veel leren. Ze miste haar vriendjes wel, want bij de vorige eigenaar stond ze met 2 andere pony's in een paddock. Maar na een week of twee was ze al aardig gewend aan onze weide. Evi rijdt haar onder het zadel. Evi is nog niet erg vertrouwd met Witske maar dat gaat beslist nog komen. (Ondertussen zijn de dames perfect aan elkaar gewend ! Ook Lien rijdt nu op Witske !)
 • En omdat we nu onze eigen pony hebben komen er bijna geen nieuwe ervaringen meer bij. Maar het mennen gaat steeds beter en beter ! Geen nieuwe paarden of pony's maar wel meer locaties die ondekt worden met Witske en onze koets ! Ondertussen zijn we al weer aan onze derde koets in 2011 ! De eerste niet luxe genoeg, de tweede te zwaar voor Witske, de derde blijkt nu de goede koets te zijn.
 • Buffalo en Beach : Twee mooie Tinkers. In november 2011 gingen wij een weekend logeren in Le Grand Hard, een hotel met paardenstallen en een grote binnenpiste op 3 km afstand van Utah Beach in het Franse NormandiŽ. De Vlaamse uitbaters weten hun gasten te verwennen ! Wij hadden een prachtig weekend en mochten met een tweespan Tinkers op stap. Beach, de rechtse stond nog maar 3 weken voor de koets, Buffalo was een ervaren koetspaard.
 • Otto en Superator : Twee paardjes uit Tertry ! Luc D'Haens liet Willo proeven van het tandem rijden. In 2012 voor de eerste keer maar daar werden geen foto's van gemaakt. Willo kreeg een herkansing in september 2013. Otto was een Gelders paard en Superator is een Franse draver. Niet gemakkelijk om met zo'n tandem te rijden, maar wel super leuk !!! Weer een ervaring rijker.
 •  
 • Vierspan rijden in Tertry : Als je tandem kan rijden dan moet vierspan ook lukken, een uitspraak van Luc D'Haens ! Dus na een dag tandem rijden werd de volgende dag een vierspan gereed gezet om de dagtocht mee te maken. Wauw !!! Wat een ervaring om vier paarden voor je koets te hebben. Een onvergetelijke ervaring !!!
 •  
 • In 2014 kreeg ik de kans om met een prachtig vierspan Apaloosa's van Wim De Poorter te rijden tijdens de persdagen voor het programma van Flanders Horse Expo 2015. Weer een prachtige ervaring erbij ! De cursisten die bij Wim een MKB cursus volgen krijgen dezelfde paarden te Mennen !                                        

 

     TERUG NAAR : ABOUT WILLO

 

 willovb.be          About Willo        

www.koetsiersclub.be

De nieuwe naam waarop deze site ook in de toekomst bereikbaar is !