De Tempeliersroute

11 en 12 september 2010

(met de koets) Van Waha naar de Commanderij van Villers-Le-Temple in 2 dagen

Terug naar Nieuws !

 

Middeleeuwse wegen en Romeinse Heirbanen behoren tot ons erfgoed, en behoren bewaard te blijven ! Om dit wat beter bekend te maken bij het publiek organiseert AWTE (Association Wallonne de Tourisme Equestre) deze Tempeliersroute, een tweedaagse trektocht voor ruiters en menners.

De trektocht start aan “La Vieille Cense” aan de Rue de Ancienne Poste 24, in Waha (Marloie) in de provincie Luxemburg, ongeveer 7 kilometer ten zuiden van Marche-en-Famenne, op zaterdag 11 september 2010 met een wijding van de paarden in het bijzijn van pers en lokale overheden.

De middagstop is gepland in het dorpje Méan in Middeleeuwse stijl in de schuur van een prachtige Herenhoeve. De aankomst is natuurlijk op de Commanderij Villers-Le-Temple. Alle deelnemers krijgen bij aankomst een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen tinnen gesp.

De Commanderij van Villers-Le-Temple zal uitzonderlijk  gratis toegankelijk zijn voor het publiek. In het park rond de Commanderij zullen ook verschillende ouderwetse beroepen ten toon gesteld worden. Zo zul je er een hoefsmid vinden en een beeldhouwster, een zadelmaker, een pottenbakker, een wagenmaker, een leerbewerker, boogschieten, een steenkliever en nog veel meer. Voor de kinderen is er nog meer randanimatie, er worden avontuurlijke verhalen verteld door een vertelster, middeleeuwse spelen, verkleden in Tempeliers, een schminkatelier en ponyritten.

Op zondag 12 september kan je ontbijten tussen 8:00 en 8:30 uur, De tocht van 27 km start om 9:00 uur. ‘s Middags kan je van 12:00 uur tot 16:00 uur verzamelen op de Commanderij voor speenvarken aan ’t spit !

Op het inschrijvingsformulier kan je ook alle prijzen vinden voor ontbijt, lunchpakket, eventuele overnachting, etc. Het volledige programma en het inschrijfformulier kan je nu vinden op de websites www.awte.be of www.arteliege.be of inschrijven met een belletje naar het secretariaat op het nummer 085 / 75.14.91 of mobile 0474 / 94.15.86

 

 

 

Terug naar Nieuws !