Nationale menwedstrijd in Booischot

5 & 6 juni 2010

Terug naar Nieuws !

PERSBERICHT :

Booischot brengt Mensport van het hoogste niveau

 

Binnen de hippische sporten is Mennen een snelgroeiende en populaire tak. Deze wedstrijddiscipline omvat drie proeven; dressuur, marathon en vaardigheid. Een wedstrijd met al deze proeven noemt men een samengestelde menwedstrijd. Op 5 en 6 juni organiseren de Kempische Marathon Menners in Booischot een Nationale Samengestelde Menwedstrijd.

 

Terug naar Nieuws !

De nationale menwedstrijd in Booischot staat open voor deelnemers aan de reeksen CAN1, CAN3 en Junioren, ook menners met werkpaarden worden verwacht op de wedstrijdterreinen. Voor deze krachtpatsers wordt een speciale reeks ingesteld.

 

Zaterdag 5 juni is het dressuur- en vaardigheidsdag. Alle menners tonen die dag de dressuurkwaliteiten van hun paarden en pony’s, hiervoor zijn twee  graspistes van 40 x 100 meter beschikbaar. Een deskundig team van juryleden beoordeelt de proeven. Ook voor het kegelparcours, wat een vaardigheidstest tegen de tijd is, wordt een ruim bemeten grasterrein voorzien.

 

Een dag later, op zondag 6 juni, heeft de spannende marathon plaats. De Kempische Marathon Menners beschikken op hun riante terreinen over 6 paardvriendelijke hindernissen waaronder o.a.  een berg- én een spectaculaire brughindernis met waterdoorgang. De hindernissen zijn centraal gelegen zodat de toeschouwers het verloop van de wedstrijd goed kunnen volgen.

Alvorens de menners hun hindernistraject aanvangen rijden ze een wegtraject tegen een opgelegde snelheid. Dit gaat langs de mooiste locaties van Booischot en omgeving. De deelnemers mennen hun aanspanningen langs de statige dreef over het landgoed van kasteel Hof ter Laeken en nemen een rustpauze op de parking van taverne Pallieterhoeve.

 

Over het volledige weekend worden er 100 aanspanningen aan de start verwacht. De vereniging heeft meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van mencompetities en stelt ook dit jaar weer al haar mogelijkheden in het werk om voor menners en toeschouwers een hippisch topevenement aan te bieden.

 

Dit hippische gebeuren heeft plaats op de terreinen van Bouwonderneming Heylen, gelegen aan de Oude Aarschotsebaan in Booischot. Iedereen is van harte welkom, vanaf de luxe feesttent is het mensportgebeuren goed te volgen. De toegang is gratis en er is een goed verzorgde catering aanwezig.

 

Vannueten Louis

0478/327752

 

Terug naar Nieuws !