Ruitertocht en Recreatieve mentocht Genk

27 september 2009

In samenwerking met ruiterclub Genk, stad Genk, Blozo, en de VLP

        

Terug naar Nieuws !

 

Beste menners,

In het kader van Routesporter wordt er de laatste zondag van september een magnifieke recreatieve mentocht uitgezet door Ruiterclub Genk, in samenwerking met de Maaslandse Aanspanning. U kunt u nu inschrijven voor deelname aan deze inmiddels traditionele tocht.

De tocht van 28 kilometer start en eindigt aan de manege Kattevenia in Genk (concreet: aan de multifunctionele ruimte van de club). Onderweg wordt gepauzeerd. Hier wordt voor de deelnemers soep en/of een drankje gezorgd. Desgewenst kan dan ook worden uitgespannen. Men wordt verzocht zelf een lunchpakket mee te nemen. Na terugkomst in Genk staat in de multifunctionele ruimte van Ruiterclub Genk een heerlijk stamppotbuffet klaar voor alle deelnemers. Voordat we aanschuiven is er gelegenheid eerst de paarden te verzorgen.

Iedere menner kan deelnemen aan deze tocht. U hoeft geen lid te zijn van een vereniging. U rijdt voor eigen risico. Manege Kattevenia ligt vlakbij het ziekenhuis (campus ZOL) van Genk aan de Oosterring. De parkeergelegenheid (inrijden via de Maastrichterweg, een zijstraat van de Oosterring) moet efficiënt worden benut, volg daarom de aanwijzingen.

Ontvangst met koffie en koek. Inschrijving en betaling bij het Routesportersecretariaat. Vertrek tussen 10 en 11.30 uur. Honden mogen alleen aangelijnd mee.

Bij aankomst kunnen menners, die dit wensen, een vaardigheidstest afleggen. Hier wordt een wedstrijd aan verbonden, met een extra klassement voor trekpaarden.

 

 

Geachte ruiter,

Is er een betere periode om wandelingen te paard te maken dan de herfst? De natuur is prachtig op dit moment en als het weer even meewil, is er geen betere ontspanning denkbaar voor ruiter, menner, paard of pony.

Neem dan, op 27 september, deel aan de dauwtrip. Ruiterclub Genk heeft aan dit gebeuren een toffe zoektocht gekoppeld, zo is je ganse dag gevuld. De rit duurt ruim drie uur. Er is een stopplaats (rustplaats) voorzien. Onderweg dienen er ook een aantal vragen en opdrachten te worden opgelost of uitgevoerd. Vertrek: tussen 08 en 10 uur

Een unieke manier om een deel van het Nationaal Park Hoge Kempen te leren kennen! Inlichtingen worden u graag verstrekt door de inrichters nl: Jean Hendrix (Ruiterclub Genk) op 0475/685.270 of Tom Willems van de inspectiedienst Bloso Limburg op 011/300.803.

Voor alle deelnemende ruiters die tijdens de prijsuitreiking aanwezig zijn, is er een aandenken voorzien. Alle ruiters die houden van een ontspannende buitenrit in de frisse herfstlucht, dienen zeker van de partij te zijn.

Parkeren (enkel voor trailers en vrachtwagens) kan aan het domein. Inrijden via de Maastrichterweg, vervolgens richting Kattevennen (pijlen volgen). Men dient wel op voorhand in te schrijven. Vergeet uw hoofdbescherming niet, want ook wij houden van keiveilig paardrijden.

 

 

Geachte Sporters,

Op 27 september 2009 organiseert Bloso voor de 2de maal De Routesporter. De Routesporter is een recreatief sportevenement van Bloso waar tal van verplaatsingssporten worden gepromoot, gebruik makend van de permanente routenetwerken (o.m. fietsen, wandelen, mountainbike, paardrijden).

Alle “routes” vertrekken vanuit Bloso-centrum Kattevenia Genk, dat gelegen is bij één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. De Routesporter biedt dus een ideale gelegenheid om kennis te maken met dit prachtig natuurgebied. De handige programmagids die u bij aanmelden bij de Bloso-tent meekrijgt geeft u alle informatie over de tocht(en) die u wenst aan te vatten. Verder kan u in het Bloso-centrum genieten van een uitgebreid sportprogramma met initiaties en demonstraties. Allerlei informatie over sportbeoefening vind je in de infostanden van de deelnemende sportfederaties.

Nieuw dit jaar is dat het evenement wordt afgesloten met een

GRATIS optreden van STAN VAN SAMANG!!

Voor de eerste 2000 deelnemers wordt er bovendien een mooi

ledlichtje als aandenken voorzien.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro per deelnemer

In dit bedrag is het volgende inbegrepen:

 Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving/aanmelding aan de inschrijvingstent

een uitgebreid programmaboekje en een aandenken (voor de eerste 2000 deelnemers).

 Onbeperkte deelname aan het hoofd- en nevenprogramma

 Verzekering

 Gratis optreden Stan van Samang

Voorinschrijvingen

De voorinschrijving is enkel geldig indien het volledige bedrag wordt gestort (betalingsbewijs meebrengen). Schrijf je online in! Doe het nu! www.routesporter.be/Pages/inschrijving.aspx

 

Terug naar Nieuws !