6 september 2009 : Koetsentocht Affligem

Terug naar Nieuws !

Affligem is synoniem voor het abdijbier, het muziekfestival, de files van de E40… en de Koetsentocht iedere 1ste zondag van september!

 

Op zondag 6 september 2009 zullen vrolijke koetsen in alle kleuren en maten opnieuw de Pajotse veldwegen opfleuren en idyllische plaatsjes doorkruisen die de organisators hebben ontdekt.

 

Ook rond deze editie zijn tal van randactiviteiten gepland om koetsiers en geďnteresseerde bezoekers een hele dag zoet te houden! Een paardentram, Bretoense doedelzak- en accordeonspelers, volkspelen, een opblaasbaar kasteel, schapendrijvers, jazzorkest, een waterpartij waar de koetsen door zullen rijden… Kortom voldoende voor een waar volksfeest!

 

Met een beetje hulp van de weergoden zullen meer dan 100 koetsen (enkel-, dubbel- en zelfs vierspan) verzamelen in het prachtige kader van de geklasseerde boerderij en voormalige brouwerij Ankerhof in Essene, een gerestaureerd erfgoed van de familie Tack-Wamback.

 

Bij de inschrijving ontvangt iedere koetsier, bovenop het verwelkomingpakket, een roadbook van het bewegwijzerde parcours, dat hij op eigen ritme zal kunnen verkennen vanaf 9.30 uur.

 

Afspraak op 06 september 2009 vanaf 8u30 in het Ankerhof, Eksterenberg 1, 1790 Essene (Affligem)

 

Het volledige circuit, met een halte onderweg, telt in totaal 30 km. Binnenwegjes zijn voorzien om de tocht te vergemakkelijken voor minder geoefende koetsen.

 

Chef Kok Gino (2de laureaat van de kookwedstrijd “ De beste grootkeukenkok vanBelgië” in zowel 2002-2003 als 2004-2005 in Flanders Expo te Gent)  biedt u vanaf 12 uur tot laat in de namiddag de mogelijkheid te genieten van een heerlijke Paëlla Valencia of een Zuiderse stoofschotel met kabeljauw, zalm, roodbaars en scampi’s. De bar verwelkomt iedereen al vanaf 08.30 en blijft open tot …

 

Meer informatie vindt u op:                      www.koetsentocht.be

                                                          

 

of mail naar :

koetsentocht@hotmail.com

                                                          

Telefoneren kan ook op het nummer :     0495/29.56.15

 

Of u nu deelneemt of komt kijken, de Koetsentocht belooft opnieuw een waar volksfeest. Mis deze klassieker niet!

 

 

 

Hartelijke groeten

 

 

Michel Chartier en zijn team

 

Terug naar Nieuws !