LRV - VVR Trek / Equirencontre BOCHOLT

14 - 15 - 16 augustus 2009

 

 

Een organisatie van de

Nationale Vereniging Voor Ruitertoerisme

i.s.m.

Toerisme Limburg en Vakantiepark Goolderheide

 

Terug naar Nieuws !

 

Trek/Equirencontre 2009

 

Na het succes van de vorige Equirencontre/Trek 2008 in de prachtige Ardennen, meer specifiek in Mirwart (St. Hubert) is het nu de beurt aan de Limburgse Kempen. We zijn te gast in het Vakantiepark Goolderheide waar een perfecte infrastructuur aanwezig is om de moderne trekruiter en menner in ideale omstandigheden te ontvangen. Van ruime, goed onderhouden weiden, een aparte feesttent, een groot sanitair blok met toiletten en douches, tot zelfs zwembaden, kinderoppas, speeltuinen, een winkeltje en horeca... alles is voorzien voor een prachtige driedaagse! Bovendien ligt het vakantiepark vlak aan de Equidroom, een wondermooie gemarkeerde ruiter- en menroute. Dank zij de steun van Toerisme Limburg staat die week de trekruiter centraal in wellicht de meest paardvriendelijke provincie van ons land.

 

 

 

De kampplaats van het vakantiepark Goolderheide te Bocholt

 

Deze happening start op vrijdag 14 augustus met de verwelkoming van de deelnemers en het opzetten van het kampement. Er is een eerste verkenningsrit in de omgeving voorzien voor wie met vervoer naar Bocholt gekomen is. Bij het avondmaal kunnen de paardenliefhebbers, afkomstig uit alle windstreken, in een gemoedelijke sfeer met elkaar kennismaken. Ten slotte zal een reuze kampvuur met zang, gitaar en harmonica deze eerste avond van gezellig weerzien afsluiten.

 

 

 

 

Zaterdag 15 augustus is volledig gewijd aan de ontdekking van de regio, via een toeristische dagtocht te paard – onder het zadel of met de koets – met een picknick onderweg. ’s Avonds in de tent is er na het feestmaal ambiance voorzien want de avond wordt afgesloten met live muziek.

 

Op zondag 16 augustus staat er opnieuw een korte wandeling op het programma. Na de middag is er gelegenheid om deel te nemen aan de TREC initiatie. We sluiten af met een heerlijke BBQ.

 

Zondagavond (of maandagmorgen voor diegenen die huiswaarts keren te paard) wordt er afscheid genomen… maar niet zonder al afspraken te maken voor de Trek van volgend jaar.

 

Liefhebbers van paard en natuur, mis deze unieke afspraak van het ruitertoerisme niet!

Kom samen met ons de Limburgse ‘paardenprovincie’ ontdekken, ervaringen uitwisselen en verbroederen in een ontspannen en unieke sfeer!

 

 

 

2009, het jaar van de internationale samenhorigheid!

 

Voor de eerste keer in de geschiedenis gaat de Trek/Equirencontre zelfs de Europese toer op. Zonder taalbarrières, over de grenzen heen, met een openheid naar al diegenen die onze passie – de trekruiterij – genegen is. Daar Bocholt op een dagtocht van Nederland, Wallonië en zelfs Duitsland ligt, krijgt deze editie een internationaal tintje. De FITE (Fédération Internationale de Tourisme Equestre) promoot dit evenement trouwens bij al haar Europese leden. Door hun steun en aanwezigheid op deze Trek/Equirencontre wordt de spreuk ‘Op de rug van een paard lijkt de wereld één groot land’ nog maar eens voltrokken.

 

Deze editie richt zich in het bijzonder naar de gebruiken en gewoonten van de trekruiterwereld en alles wat ermee te maken heeft. Of men nu te paard of met vervoer naar Bocholt komt, iedereen zal kunnen genieten van een heerlijk weekend in dit prachtige gebied.

 

Kamperen doen we zoals het echte trekruiters betaamt in onze tenten, paarden in eigen paddocks (geen boxen beschikbaar) en onze briefings, maaltijden en avondfeesten gebeuren in de grote feesttent.

Voor de avondanimatie is er keuze tussen het nostalgische kampvuur of ambiance op de tonen van een live muziekgroep. 

 

 

 

 

 

De Limburgse Kempen, de regio, zijn ruiteraccomodaties…

 

 

Alle informatie over de regio, de bezienswaardigheden, de ruiterlogies in de omgeving – om uw trektocht naar de Trek/Equirencontre te plannen – de stopplaatsen, ruiterkaarten… vindt u op de website van Toerisme Limburg : www.toerismelimburg.be

Bovendien is de site opgemaakt in verschillende talen voor onze buitenlandse gasten.

 

 

 

 

 

Inschrijven!

 

Met al uw vragen kan u terecht op het VVR secretariaat – Lostraat 76 – 9850 Merendree via info@ruitertoerisme.eu.  Inschrijven kan reeds via het inschrijvingsformulier. Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot 300 deelnemers. Het inschrijvingsformulier zal ook nog eens verschijnen in het volgende VVR Magazine en is te vinden op de website van de VVR/LRV – www.ruitertoerisme.eu

 

Hopelijk tot dan!

 

Programma* van de 3-daagse

Vrijdag 14 augustus :

Vanaf 10u30: Ontvangst en installatie van de deelnemers die met vervoer gekomen zijn.

Vanaf 14 tot 17u30:      Ontvangst en jurering (indien men wil meedingen naar de verschillende prijzen) en installatie van de deelnemers die te paard of met de koets aangekomen zijn.

Vanaf 13u:    eerste kennismakingsrit te paard of met de koets in de regio.

19u00:  Welkomstdrink

19u30:  Avondmaal

21u30:       Verbroederingsavond rond het kampvuur, zang en muziek door de                     deelnemers

Zaterdag 15 augustus:

Van 8 tot 9u30:  Ontbijt

Van 10 tot 12u:  Start van de toeristische dagtocht met picknick onderweg

20u:  Feestavondmaal

·         Prijsuitreiking

·         Overhandiging VVR-brevetten door de voorzitter van het FITE

·         Dans en ambiance met live rock’n roll band

Zondag 16 augustus:

Van 8 tot 10 u:  Ontbijt

10u30 tot 12u:  Naar keuze – wandeling te paard of met de koets

12u30:  Barbecue.

Namiddag:   Gelegenheid om deel te nemen aan de TREC initiatie en ruiterspelen.

Heel de dag mogelijkheid tot zwemmen

20 u : Optioneel  - avondmaal en avondanimatie voor diegenen die maandag pas terug vertrekken.  

Maandag 17 augustus:

Van 8 tot 10 u:  Optioneel – ontbijt

 

 

*voorlopig programma

 

Terug naar Nieuws !